Förklaring

Detta är en samlingsplats för olika spelidéer och tankar kring spel eller annat som kan dyka upp. Flera olika människor har rätten att skriva på den här sidan, alla med anknytning till T-K en fritidsförening i Sverige med intressen som spretar åt rätt många olika håll.
Tanken är att alla texter ska markeras med sitt ämne så att man lätt ska hitta dom i Etikettrutan (till höger). Det mesta antas röra sig om olika former av rollspel och om det inte är det kommer det markeras med "Kort-/Brädspel", "Åsikt" eller "Skönlitterärt".

In English
This site is primarily for Swedish readers, most specificly its for the member of the association T-K (and their need to store cool ideas and text). The texts in English (translated or written primarily for English readers) are accessable through the link "In English" (to your right on this page).
Most of the texts here are roleplaying game related, but there are texts about board and card games aswell as fictional works and other areas that might interest those willing to publish here.

onsdag 9 januari 2008

Zeppelinare och Bredsvärd, Geografi

Geografi
Genom att snabbt se över planeten kan man notera flera skillnader mellan vår egen och deras och utan att ge sig in på politik och beröra oss med länder eller raser tar vi oss snabbt över Planeten, dess månar och sol.

Planeten

En perfekt sfär, omgiven av fyra månar Hepta, Eleaus, Kopta och Azreamis. Den svävar i perfekt position runt en fjärran stjärna, Iea och är den fjärde planeten från solen. Hela dess ekvatoriala bälte är en enda enorm öken, salta torra floder och döda hav.
Majoriteten av alla djur lever utmed dom två polerna som separeras av det döda området vid ekvatorn. Dess tropiska, subtropiska, tempererade och arktiska klimatzoner är hopträngda mellan polen och det döda området vilka bildar band av olika nyanser av grönt.
Den Döda zonen upptar ungefär en femtedel av planetytan, polerna en tiondel och däremellan kommer banden av olika klimatzoner. I den döda zonen ligger en ansamling av kratrar, slocknade och aktiva vulkaner.

Planetens år är ungefär 600 dagar långt men då planeten är i en stilla position så märks inte några årstider av.

Av dom fyra månarna är tre, Hepta, Azreamis och Kopta i fasta omloppsbanor med en rotationstid om 30 dagar, 35 dagar och 50 dagar vardera, medans Eleaus ligger i en skev omloppsbana med en 150 dagars cykel. Hepta och Kopta är gråvita, Azreamis är klart grön med fulla skogar och djupa jungler och Eleaus är röd som järnoxid.

Kontinenter

Azrea är en kontinent som sprider från norra till södra halvan av planeten och är den där majoriteten av alla högre civilisationer finns.
Om-Nogodd är en kontinent som ligger på norra sidan av planeten i den tropiska och subtropiska delen. Den är en del i en större arkepelag av öar och är omgärdad med farliga rev och småöar. Civilisationsgraden på kontinenten är minimal.
Kealfis är en kontinent vars huvudpart ligger i den döda zonen men som har en stor del kost som stäcker sig in i den södra delen av planeten. Inte allt för gästvänlig och plågas ofta av återkommande problem från den döda zonen. Normal Civilisationsgrad
Tatruska är del av den södra polen men sträcker sig uppåt mot den döda zonen. Kontinenten är egentligen två stycken närliggande kontinenter men räknas till samma på grund av deras närhet, liknande klimat och invånare. Hög civilisationsgrad
Hlee ligger på den norra delen av planeten och är till större delen täckt av permanent is då den utgör planetens nordpol. En stormig och kaotisk kontinent som omformas i kvicktakt på grund av underjordiska vulkanutbrott. Låg civilisationsgrad

Hav

Detta är en genomgång av dom sammanbundna haven. Man bör tänka på att havens strömmar ofta leder UT ur den döda zonen vilket för med sig havsmonster av olika slag men också värme utan vilka planeten i övrigt skulle dö ut.
Ageus Hav är en sammanbindande länk mellan Ozras Hav och Tatruskiska Oceanen.
Ozras Hav ligger mot södra sidan och är känt som ett vindpinat och problematiskt hav där flera olika konflikterande strömmar möts.
Tatruskiska Oceanen ligger överlag i den södra hemisfären och för varma strömmar från den döda zonen till Tatruska. Känd som ett aproblematisk hav att färdas på med milt väder och god vind.
Vinterhavet ligger på norra sidan planeten och är enligt kännare totalt livsfarligt med isberg, undervattensvulkaner och underliga isbestar som rör sig i vattnen. Men genom dess farvatten kan man nå vikarar som passerar och för en förbi nordpolen och förkortar ens resa till andra farvatten avsevärt.
Hepteus Krater ligger mot norra sidan till och är format till större delen som en enorm rund krater fylld med vatten som öppnar upp sig mot andra farvatten.

Inga kommentarer: