Förklaring

Detta är en samlingsplats för olika spelidéer och tankar kring spel eller annat som kan dyka upp. Flera olika människor har rätten att skriva på den här sidan, alla med anknytning till T-K en fritidsförening i Sverige med intressen som spretar åt rätt många olika håll.
Tanken är att alla texter ska markeras med sitt ämne så att man lätt ska hitta dom i Etikettrutan (till höger). Det mesta antas röra sig om olika former av rollspel och om det inte är det kommer det markeras med "Kort-/Brädspel", "Åsikt" eller "Skönlitterärt".

In English
This site is primarily for Swedish readers, most specificly its for the member of the association T-K (and their need to store cool ideas and text). The texts in English (translated or written primarily for English readers) are accessable through the link "In English" (to your right on this page).
Most of the texts here are roleplaying game related, but there are texts about board and card games aswell as fictional works and other areas that might interest those willing to publish here.

måndag 24 december 2007

New Years Resolutions




VATTEN

Nyår, 2003. Göteborg, Frihamnen.
Nyår, 2004. Göteborg, Röda Sten.
Nyår, 2005. Göteborg, Angeredsbron.
Nyår, 2006. Göteborg, Saltholmen.

Vatten under broarna. I mörka vatten. Storm i ett vattenglas. Inte vid sunda vätskor. I dom lugnaste vattendrag. Många bäckar små.



"Vatten (ett indoeuropeiskt arvord), H2O (vetenskapliga namn: diväteoxid(alt. Divätemonoxid) och dihydrogenmonoxid, vanligt latinskt namn: aqua), är en kemisk förening av väte och syre.
Vatten är ett på
jorden rikligt förekommande ämne - mer än 70 % av jordens yta är täckt av vatten - och allt liv på jorden är beroende av vatten. Människan konsumerar dricksvatten, det vill säga vatten med de egenskaper som våra kroppar behöver. Vattnet är det absolut nödvändigaste livsmedlet för människor.
Vattenmolekylen är universums andra vanligaste fleratomiga molekyl, endast överträffad av den omättade hydroxylradikalen OH.
Vatten är också vårt vanligaste
livsmedel, detta gäller kranvatten och förutsättningen är att det inte är uppvärmt. Dricksvatten står alltså under livsmedelskungörelsen."
(Från Wikipedia)



När man under den tidiga medeltiden ville avgöra väderleken för nästa dag begav man sig ner till ett närliggande vattendrag för att inspektera vattnets kvalitet, dess grumlighet, fiskarna och andra saker som kunde ge indikationer på följande väderlek.
Vatten döljer det som inte är och är ett av dom vanligaste sätten i modern tid att gömma en kropp undan omvärlden. Träsk, kärr, sjöar, alla har dom vart vanliga dumningsplatser för mordoffer och andra olyckligt omkomna.
Vatten är den mest grundläggande transportmediet. Skeppningen revolutionerade handeln totalt genom att tillåta stora mängder material förflytta sig enorma sträckor, allt genom mediet vatten.
70% av vår världs yta täcks av ett ämne vi inte kan överleva i men behöver för att överleva.




Göteborg 2007

När Mikael Andersson, Malik Mohammad, Johan Gran-Hederquist, Pascal Liebjevic och Margaret Lund återvände till stan var det inte för att hälsa på gamla kompisar, deras familjer eller forna arbetskamrater. Ingen trodde att dom fortfarande levde och det var enormt viktigt att hålla den illusionen vid liv. Alla hade gett upp sina liv för sina efterlevandes skull.
Dom hade flytt undan den verkliga världen, efterlämnat sig släktingaar som sökte dom och trodde dom gått med i en kult. Dom hade uthärdat barn, föräldrars och förhållandens fördömande, bönande och gråtande för det här syftet. Dom hade låtsats begått självmord ute på en av öarna. Dom hade fejkat sin egen död, försagt sig sina egna liv, passerat gränsen mellan levande och död. Allt för det här syftet. Att försvara den tid som kommer från den tid som flytt.



....Tid
Tid rör sig makligt framåt som en slö flod en varm julisöndag. Gröngult vatten som gurglande, kanske lite porlande flyter stilla åt ett håll utan förändring eller plötslig förändelse. Alla vill koppla samman tid med den trygga bilden av en flod eller en bäck som flyter åt samma håll hela tiden. Att man tar ett av dom mest föränderliga ämnena i verkligheten för att symbolisera nåt oföränderligt verkar tydligen inte registrera högt på listan av "skeva liknelser".

Vinter - vattnet fryser över och flyter inte längre. All tid vägrar förflytta sig.
Vår - vattnet formligen forsar fram av islossningen högt uppe i bergen.
Sommar - vattnet makar sig framåt, uttröttad och stilla.
Höst - stormar anhopar sig och fyller på vattendepåerna och forsen sätts an igen.

Dom som vet, som känner verkligheten trumma i öronen när dom somnar. Dom som ser ljuspartiklar forsa fram genom ögonlocken när dom sover. Dom vet. Dom vet att vattnet inte flyter av sig själv, att folk så gärna vill förändra det dom ser, att andra där ute tar otillbörlig nytta av sin insikt i tidens forsande. Dom vet att tiden inte makar sig framåt så sakterliga och obönhörligen.

Inga kommentarer: