Förklaring

Detta är en samlingsplats för olika spelidéer och tankar kring spel eller annat som kan dyka upp. Flera olika människor har rätten att skriva på den här sidan, alla med anknytning till T-K en fritidsförening i Sverige med intressen som spretar åt rätt många olika håll.
Tanken är att alla texter ska markeras med sitt ämne så att man lätt ska hitta dom i Etikettrutan (till höger). Det mesta antas röra sig om olika former av rollspel och om det inte är det kommer det markeras med "Kort-/Brädspel", "Åsikt" eller "Skönlitterärt".

In English
This site is primarily for Swedish readers, most specificly its for the member of the association T-K (and their need to store cool ideas and text). The texts in English (translated or written primarily for English readers) are accessable through the link "In English" (to your right on this page).
Most of the texts here are roleplaying game related, but there are texts about board and card games aswell as fictional works and other areas that might interest those willing to publish here.

söndag 16 december 2007

Suburbia Unleached!

Ok detta ska vara ett litet minirollspel som utspelar sig i en villaförort nånstanns i USA (var annars? suck) där alla spelare är invånare i området med familj, barn, arbete, hobbies osv... samtidigt som dom måste lösa brott, ockulta händelser och annat utan at det affekterar deras omgivning. Spelet handlar i stort om kontakt med grannar och familj och hur man balanserar detta för att hantera alla problem med asiatiska knarksmugglartridaer, varelser från en tid bortom tiden och utomjordingar.

Varje spelare får en karta över området så dom kan markera ut var dom bor. Varje hus ska vara uppmarkerat... Platsen som jag har hittat är ett område som heter Parma som ligger utanför Cleveland, Ohio. Gatan i fråga är Roanoke Drive (ni vet staden som försvann? ooOOOooooh)

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&layer=t&msa=0&msid=118403530993527690631.00044165cd5f062f4486b&t=h&z=18&om=1

http://www.cleveland.com/parmasunpost/news/index.ssf?/base/news-0/119748973639230.xml&coll=4&thispage=1



REGLERNA
Man har ett grundvärde som heter Stressnivå. Den nivån kan vara i tre olika lägen: Lugn, Optimal och Överstressad. När man gör något relevant så måste man lägga till det man slog på sin stressnivå.
Varje slag kan man välja att "pressa sig själv" då lägger man till det dubbla.
Man har också permanent stress vilket är en grundsumma som alltid pressar en närmare psykist eller fysiskt sammanbrott.

Sedan har man Relationer och Mål. Varenda gång en relation eller ett mål är inblandad adderas det värdet till slaget. En relation är tveeggad, man har ett värde mellan ett till sex till en person eller grupp emedans dom har ett liknande värde till en själv. Om ditt värde är högre än deras kallas det "En Besatthet" och om deras värde är högre än ditt kallas det "Ett Utnyttjande". Alla hus i ens kvarter, alla ens kompisar och ens familj har man en relation till.

Utöver det har man ett Jobb och en Hobby (detta är ens färdigheter), så fort en handling faller precis inom ens egenskaper är den Enkel, om den faller i periferin är den Knivig, om den faller utanför är den Svår. Sedan kan handlingen vara "extra svår" eller nåt vilket adderar till svårighetsgraden.
Problemet med Jobb och Hobbies är att dom kräver tid. Om man inte kommer till jobbet så förlorar man det och därmed nästa värde, sin inkomst. Varje gång man inte kan utföra sin hobby adderar man till Permanent Stress och varje gång ens schema knivar ihop sig händer samma sak

Inkomst och Fritid. Detta är uppskrivet som ett dygn

Inga kommentarer: